Jeanne van Heeswijk

juni 4, 2006

stroom Den HaagOp naar Stroom. voor een tweede keer. Dit keer om informatie over Jeanne van Heeswijk te zoeken. Op de vraag aan de medewerker van Stroom of zij informatie hebben over haar, begint de man meteen allerlei boeken en tijdschriften uit de kasten te trekken. Na een tijdje komt hij met een stapel terug. ‘Aan het werk’; denk ik bij mezelf.

De boeken die ik in handen krijg zijn documentatie van werk dat ze heeft uitgevoerd of nog aan het uitvoeren is, maar soms is het ook het werk zelf, zoals de catalogus van het project ‘De verborgen stad’ voor de Vleeshal Middelburg.
Terwijl ik de boeken doorspit merk ik dat het voornamelijk de uitspraken en naar voren komende werkwijze zijn in de informatie en documentatie die me aanspreken en niet het werk van Van Heeswijk zelf. Ik heb het gevoel geen vat te kunnen krijgen op de werken die ze maakt.
Dat is op zich ook niet zo gek. Zoals ik al eerder constateerde (klik) zijn de werken van de kunstenaars het meest interessant wanneer je het beleefd. Er bij betrokken bent.

Zo ook bij Van Heeswijk.

Hoe Jeanne van Heeswijk te werk gaat en wat belangrijk is in haar werk is goed te zien aan haar recentelijk vernieuwde website. Te zien is een niet op het scherm passende pagina met een aantal stippen waarbij projectnamen staan. De niet op het scherm passende pagina is te verschuiven door de linkermuisknop vast te houden en de muis te verschuiven. Wanneer op een projectstip geklikt wordt, ontstaat een cirkel van lijnen uit het midden van de stip. De lijnen lopen naar nieuwe stippen waar de naam van de meewerkende instantie of persoon bij staat. Vanaf deze naam loopt eventueel weer een lijn naar een ander project waar deze persoon/instantie ook aan heeft meegewerkt. Zo ontstaat er al klikkend en lijnenvolgend een netwerk aan mensen en organisaties om allerlei verschillende projecten heen.
En aan de basis staat Jeanne van Heeswijk.

www.jeanneworks.net.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: