missen

mei 2, 2006

mam

Ik heb het gevoel dat ik u moet waarschuwen. Misschien een soort kijkwijzer; het volgende log is niet geschikt voor lezers die niet tegen verdrietige of confronterende dingen kunnen, of zoiets….

Ik wil namelijk wat vertellen over mijn moeder.

Mijn moeder is negeneneenhalf jaar geleden overleden.

4 dagen na mijn verjaardag.

Ze zong voor me en samen aten we taart in het ziekenhuisbed.

Toen ze naar het ziekenhuis ging was ik net op kamers gegaan en niet lang nadat mijn moeder overleed verhuisde mijn vader. Hierdoor heb ik haar nooit gemist in huis.

Er is een tijd geweest dat ik niet wist hoe ik zonder haar verder moest. En er is een tijd geweest dat ik bang was dat als ik niet elke dag aan haar dacht, ik niet genoeg van haar gehouden zou hebben.

Soms zeiden mensen tegen me dat ze zich niet konden voorstellen hoe het is als je moeder er niet meer is. Waarop ik steevast antwoordde met; ‘ik ook niet’. En eigenlijk is dat nog zo.

Af en toe realiseer ik me, voor zover je je zoiets realiseren kunt, dat mijn moeder dood is. Vaker realiseer ik me dat ik haar niet mis. Daardoor lijkt het wel alsof ze nooit bestaan heeft. Wat ik heel erg pijnlijk vind. Dan mis ik het missen. Maar vanavond is het er allebei

Mijn moeder is dood

en ik mis haar

Advertenties

One Response to “missen”


  1. […] 23, 2008 De aankomende week is de week waar twaalf jaar geleden alles bij elkaar kwam. Realiseerde ik me weer ten volle na het kijken van […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: